Ontwerp je eigen leven

Testimonials

“Ik heb in mijn werkende leven al de nodige communicatietrainingen gevolgd. Regelmatig kwamen dezelfde dingen naar voren en op een gegeven moment hoor je weinig nieuws. De soft skills kwamen hierin wel aan bod, maar echt ruimte om te oefenen, te reflecteren, dat was er vaak niet. De trainingsdagen waren dan ook vaak te kort op elkaar gepland. Vaak richt je je als deelnemer in dergelijke cursussen op de problemen die op dat moment relevant zijn, maar ontbreekt het overzicht en zie je de problemen op de lange termijn niet.

De training Jezelf De Baas is anders, uniek wat mij betreft. Het is een training die heel effectief en realistisch is en vooral met een compleet andere diepgang. Je wordt uitgenodigd om over zaken na te denken (woorden, betekenissen, actualiteiten) die je zo normaal vindt, dat je er eigenlijk nooit bij stil staat. Maar wanneer je dat wel gaat doen, dan merk je dat er nog heel veel over te leren valt en dat het daardoor pas écht mogelijk is om op jezelf te reflecteren.  De ruimte die hierin wordt geboden en het vertrouwen dat Heleen biedt, geven je het vertrouwen om te veranderen.”

C. Frans (zelfstandig ondernemers, echtgenoot, vader van 3 kinderen)

“Heleen laat mij op een nieuwe, frisse manier kijken naar thema’s als grenzen, drijfveren, emoties, etc. En dat blijkt ook heel effectief! Bewuste inzichten en onbewuste, impliciete veranderingen maken dat ik geleidelijk aan anders naar de wereld en mijzelf kijk. Het voelt daadwerkelijk als groei, het creëren van mogelijkheden, van ‘moeten’ naar ‘willen’. Ik ben na een klein jaar nog steeds nieuwsgierig naar het vervolg!”

Ruud (41 jaar, organisatieadviseur)


“Een kans voor persoonlijke groei, zo zag ik de training bij aanvang. Ik heb nu 4 trainingsdagen gevolgd en ik ben echt super blij dat ik deze kans heb gegrepen. Door de training ga je beter bij je eigen gedrag en dat van je omgeving stil staan. Zo maak ik vaker en bewuster keuzes die goed voor mij zijn in plaats van mijn omgeving. Ook kijk ik  bijvoorbeeld op een andere manier naar het thema liefde wat mijn relatie ten goed is gekomen. Gaat het wel om “geven en nemen”? De training heeft me zelfverzekerder gemaakt. Dat merk ik zowel privé als op het werk. Door het tijdsverloop tussen de verschillende trainingsdagen slijten de veranderingen er beter in en beklijft het echt. Het is een soort van persoonlijk onderhoud. Echt een aanrader.”

Marlies, getrouwd en 2 kinderen


Ik volg al bijna twee jaar elke paar maanden een groepstraining bij Heleen en ben erg enthousiast over haar aanpak. Voor mij was het heel waardevol om op basis van Heleens heldere en rationele uitleg meer inzicht te krijgen in emoties en sociale interactie. Door te analyseren in plaats van het me te laten overkomen, houd ik makkelijker afstand en kan ik veel beter omgaan met lastige situaties of mensen. Het bevalt me ook dat het allemaal gericht is op gedragsverandering (waar kan ik mezelf versterken) in plaats van graven in het hoe en waarom van je ‘zwaktes’ of gevoeligheden.

Ik kan tig voorbeelden noemen van wat het me in de praktijk oplevert: ik ben veel effectiever bij confrontaties doordat ik nu voor mezelf en/of mijn eigen belangen kan opkomen zonder dat ik emotioneel word. Daardoor blijft het doel duidelijk in beeld en daarmee is de kans dat ik dat bereik, vele malen groter. Maar nog belangrijker is dat ik inmiddels ook vertrouwen heb dat ik iets kan bereiken zonder confrontaties, wat me rust geeft en veel negatieve energie scheelt.

Als redacteur/tekstschrijver ben ik ook onder de indruk van hoe Heleen haar ‘levenslessen’ onder woorden brengt en heeft samengevat tot een logisch en compact programma met hele goede voorbeelden. Een lagere drempel naar persoonlijke groei kun je je niet wensen. 

Saskia, getrouwd en 2 kinderen

 
“Elke trainingsdag word ik weer verrast door de thematiek en de zienswijze. Ik leer heel duidelijk zien wat er gebeurt tussen mensen en hoe ik daarop reageer. Doordat de trainingen in een groep gegeven worden, leer ik ook heel veel van mijn groepsgenoten, van hun ervaringen, verhalen en herkenningspunten”.

Jos, getrouwd en 2 kinderen


“Met mij gaat het echt goed, mede dankzij jouw geweldige hulp! Het is uiteraard niet zo dat ik nooit meer gefrustreerd ben, maar ik kan er veel beter mee omgaan en ik kan me er ook makkelijker overheen zettenin plaats van erin te blijven hangen. Ik ben me ook veel bewuster van valkuilen (stress/’vol hoofd’) die ervoor zorgen dat ik nog ‘explosiever’ ben dan anders, en meestal kan ik die valkuilen dan ook vermijden.
In 2016 ga ik de door jou gestarte ontwikkeling vasthouden en uitbouwen omdat ik merk dat ik daardoor zelf veel gelukkiger ben, en omdat dat ook een positieve invloed heeft op het hele gezin!

Ramon, getrouwd en 2 kinderen

“Je zei wel aan het begin dat je nooit lange trajecten hebt, maar toen dacht ik “dan ken je mij nog niet”. Maar doordat je elke keer de spijker precies op zijn kop slaat, gebeurt er gelijk een heleboel. Je geeft  concrete handvaten en tips waar ik gelijk iets mee en dat is heel fijn.”

Jorrit van Ditshuizen, developer, www.hugecompany.nl

css.php