Ontwerp je eigen leven

Groepstraining “Grip op emoties”

Grip op emoties staat voor steeds meer regie krijgen over je eigen functioneren, regie over je gedrag, gevoel en gedachtes. Het is een ontdekkingsreis in jezelf! We gaan stil staan bij het vanzelfsprekende en zoals is gebleken, valt daar nog heel veel te ontdekken en toe te voegen aan onszelf.

Wat heeft je gevormd, op basis van welke ideeën en overtuigingen neem je bepaalde beslissingen. Waar pakt dit goed uit en waar is het een goed idee om deze ideeën en overtuigingen eens onder de loep te nemen. Om te kijken of er nog meer over te ontdekken valt, om ze bij te schaven of waar wenselijk en nodig te veranderen. Zodat je meer vrijheid van handelen, meer lucht, vertrouwen, moed en blijdschap ervaart. 

In iedere trainingsdag staan we stil bij een specifiek thema. Onderwerpen die we zo normaal vinden dat we er nooit bij stil staan. Als we dat wel doen, dan blijkt daar nog heel veel in te ontdekken zijn en we nog heel veel aan ons eigen functioneren kunnen veranderen of toevoegen. Door dit te doen, breidt je steeds meer je mogelijkheden en functioneren uit en krijg je steeds meer regie over jezelf. 

Indeling van de dagen:

De dagen zijn ingedeeld naar thema’s, grote bouwstenen die ervoor zorgen dat je situaties ook werkelijk anders gaat aanpakken.
De thema’s die we behandelen gaan we uitdiepen en vooral veel oefenen. Door praktische vaardigheden, concrete handvaten leer je hoe je situaties in de toekomst anders kunt aanpakken en dan ga je dat ook eerder echt doen.
De training is opgebouwd uit de volgende thema’s:

  1. Hoe verander je gedrag: hoe wordt je jezelf de baas. Wat betekent het om jezelf de baas te zijn en wat is hiervoor nodig. We hebben allemaal verschillende besturingslagen in onszelf. We weten iets, maar we doen of ervaren toch iets anders. Samen is iets anders dan alleen. Welke besturingslagen hebben we en wat doen ze. Wat zijn de drie belangrijkste besturingslagen en hoe krijg je hier zelf meer regie over.
  2. Constructief en effectief boos worden versus onmacht en frustratie: veel mensen herkennen een gevoel van onmacht, niet weten hoe je het anders kunt doen in een situatie. Het tegenovergestelde is een doel voor ogen hebben en dit op een constructieve en effectieve manier weten te bereiken.
  3. Hoe worden emoties aangeleerd en beïnvloed: hoe leren we uiting geven aan emoties. Welke gedrag hoort er bij welke emotie en wat doet dit met ons. Hoe functioneren we hier anno nu in? En welke invloed heeft dit op de relatie die we met onszelf hebben en met onze omgeving? Welk beeld hebben we van onszelf en hoe streng zijn we voor onszelf? Ook een belangrijke vraag: hoe veranderen we dit. Hoe komen we onszelf te hulp in plaats van streng voor onszelf te zijn. Niet wat moet er weg, maar wat mag er bij.
  4. Liefde en rechtvaardigheid: wat betekent het woord Liefde, wat zijn de kenmerken van liefde, wanneer is het er en wanneer ook niet. Hoe is het om in liefde te functioneren met iemand en wat doe je als het er niet is. Welke rol en betekenis heeft liefde in ons leven. Rechtvaardigheid is de beschermer van liefde, maar wat betekent dat en hoe werkt dat precies? Dit kan thuis, richting je partner of kinderen, maar ook op het werk of bij vrienden.
  5. Behoud van goed humeur: in ieder moment opnieuw gebeuren er dingen. De ene keer gaat het allemaal goed en merk je er niets van en het volgende moment verlies je je goede humeur. Hoe kan dat en wat gebeurt daar precies. Hoe kun je op ieder moment je goede humeur herstellen of behouden? Je energieniveau op pijl houden en bekijken wat op dat moment een goed idee is om te doen en waarom. Wat is daar voor nodig? Wat zijn de sleutels?


Het doel van deze dagen is om steeds meer grip te krijgen op je eigen emoties en steeds meer vaardigheden te hebben om situaties aan te gaan of te veranderen.

In een groep is het  fijn om van de inbreng van iemand anders zelf te leren en “mee te liften” op elkaars verhalen. De vragen en thema’s van een ander raken vaak ook je eigen proces waardoor er veel herkenning is. Inzichten en ervaringen die bij jezelf ontstaan en waardoor jij ook weer dingen kunt bereiken.

Er is één persoon die je met je eigen ogen niet kunt zien en dat ben jijzelf. We hebben anderen nodig om zelf te kunnen leren en groeien. Via de ander, via het contact, worden dingen vaak pas echt duidelijk voor jezelf. Een hele goede manier om je bewustzijn te activeren of te versterken en te vergroten.

Het gaat erom vanuit meer rust de situaties en jezelf beter te gaan bekijken en te begrijpen voordat je iets doet, in plaats van dat de emotie de regie al overgenomen heeft. Je krijgt de handvaten die je in allerlei verschillende situaties iedere keer weer kunt toepassen. Hierdoor komt er meer ruimte, meer lucht, meer mogelijkheden en meer vertrouwen, moed en blijdschap.

Lees hier ervaringen van eerdere en huidige deelnemers

Praktische informatie over de groep:

De trainingen vinden elke 6 – 8 weken plaats (behalve in de zomer, dan zit er iets langer tussen ivm gespreide zomervakantie). Daarmee is er voldoende tijd om thuis met de materie aan de slag te gaan, maar ook om het vers in je geheugen te houden.
De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers om genoeg ruimte te houden voor persoonlijke vraagstukken.
De dag start om 9.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
Tussendoor is er koffie, thee en wordt er een uitgebreide lunch verzorgd.
De trainingen worden gegeven in Hilversum, centraal gelegen in Nederland en goed toegankelijk vanuit snelwegen.

Locatie:
Snelliusschool (oud schoolgebouw in Dudokstijl, nu een verzamelpand voor bedrijven). Snelliuslaan 10 – bel “de bovenbouw”. 1222 TE Hilversum.

Data (allemaal vrijdagen):
Volgt zodra het weer mag. Voor nu is individuele begeleiding mogelijk. 

Investering:
Naar jezelf toe investeer je in jezelf, in persoonlijke groei, nieuwe mogelijkheden, richting een krachtiger en meer tevreden gevoel over jezelf, over hoe je situaties aanpakt en de uitstraling die je hebt op anderen.
Ik begeleid je daar graag bij voor 1297 euro (incl BTW indien privé, ex BTW indien zakelijk) voor de complete training van 5 dagen, inclusief handout, koffie / thee / lunch en een individuele coachingssessie van 1,5 – 2 uur om even helemaal in te zoomen op jouw situatie. 
Facturatie mogelijk als zakelijke coaching of communicatietraining of privé als haptotherapie. Vergoeding (deels) mogelijk bij een aanvullende zorgverzekering. Kosten kunnen eventueel als aftrekspost bij de jaaraangifte worden meegenomen.
Steeds meer bedrijven stimuleren hun medewerkers zich persoonlijk te ontwikkelen en te groeien.

Heb je interesse, bel mij op 06-49211815, vul het contactformulier in of stuur een mail naar heleenelfrink@gmail.com

css.php