Ontwerp je eigen leven

Jij in je rol als ouder

Voor ouders die beter om willen leren gaan met hun eigen emoties en die van anderen.
Voor meer rust in hoofd & lijf en voor meer energie, plezier en tevredenheid in je gezin en leven.

Herken jij een of meerdere kenmerken
* Regelmatig een gevoel van frustratie, onmacht, onzekerheid of schuldgevoel?
* Een gevoel van veel te moeten?
* Sta je, behalve de vakantie, altijd ‘aan’?
* Een gevoel van het niet goed genoeg doen?
* Ben je snel boos, geprikkeld, moe? Reageer je té fel of kortaf?
* Lever je in op plezier en komt de relatie wel eens onder druk te staan?
* Zeg je tegen teveel dingen ‘ja’ of lukt het je niet om je tijd en activiteiten beter te begrenzen?
* Zoek je naar een goede werk/privé balans en tijd voor jezelf?
* Of naar een goede balans tussen verstand en gevoel?

Met meer ontspanning in het ouderschap staan
Je gezin, je relatie met je partner, je werk en daarnaast tijd voor jezelf. Het kan op bepaalde momenten een uitdaging zijn om dit goed te stroomlijnen en daarin je goede humeur en energie te behouden. Je wordt je bewust van jezelf, je eigen gedrag, gedachtes en je eigen emoties. Vaak lukt het je om alles weer recht te breien en te stroomlijnen, maar soms ook niet en dan is het even kortsluiting in je hoofd. Je weet het even niet meer of je hebt al gereageerd zonder dat je er erg in had of dat op die manier wilde. Je hebt last van emoties van jezelf of van anderen of je vraagt je af hoe je op een goede manier met bepaalde situaties om kan gaan.

De juiste emotionele vaardigheden
Emoties sturen ons gedrag, ze zetten ons in beweging. In gedrag, maar ook in gedachten; piekeren, twijfelen, balen, de interne dialoog die we voeren met onszelf. Maar wat weten we precies over emoties? Over de functie van de verschillende emoties en hoe je daar zelf sturing aan kunt geven? Aan die van jezelf en aan die van anderen.
Veel mensen hebben van huis uit niet heel veel meegekregen over emoties; uitleg, instructies en vaardigheden hierin. Daar werd niet heel veel over gepraat of als dat wel gebeurde vertaalde dat niet altijd in een begrepen worden en bruikbare, concrete handvaten.
Veel mensen groeien op met motto’s als “schouders eronder en weer door” of “dat gaat vanzelf weer over”.

Hoe houd ik het vol, hoe houden we het leuk
Heb je het gevoel “zo kan het niet meer” of je vraagt je af of je dit vol blijft houden op de lange termijn. Je levert teveel in op plezier, energie en tijd voor jezelf en de relatie met je partner.

We kijken samen naar jou als persoon, in de verschillende rollen die je vervult en waar je precies tegen aan loopt. In relatie met je kind, maar wellicht ook in de samenwerking met je partner. Wat ervaar, denk, doe je. En waarom loop je daar tegen aan, wat gebeurt daar precies en hoe kun je vervolgens ook op een andere manier met de situatie omgaan. Zodat je meer ontspannen, met meer energie, kracht en tevredenheid in iedere situatie opnieuw kan gaan staan. Voor jezelf, richting je partner en in de opvoeding van je kind(eren).

Voor meer informatie of een vrijblijvende telefonische kennismaking, stuur gerust een mail naar heleenelfrink@gmail.com of bel mij op 06-49211815.

Voor aanstaande en jonge ouders is er een online training over emoties in een sterk veranderende werkelijkheid. Klik hier voor meer informatie.

“The highest form of human intelligence is to observe yourself without judgement” J. Krishnamurti

css.php